Atunci cand ai pofta de ceva dulce, poti pregati cateva bomboane delicioase din ciocolata. Crocante la exterior, moi si cremoase la interior, aceste bomboane din ciocolata sunt foarte gustoase. Le poti servi la desert, alaturi de o ceasca de cafea sau un vin rosu.
Ingrediente pentru bomboanele de ciocolata
- 2 oua
- 150 grame zahar alb
- 150 grame ciocolata menajera
- 5 grame scortisoara
- 5 grame extract de vanilie
- 50 grame faina
- 400 grame migdale macinate
- 50 grame zahar pudra pentru decor.
Cum se prepara bomboanele de ciocolata
Intr-un bol amesteca ouale cu zaharul pana obtii o spuma. Rade apoi ciocolata si adauga peste compozitia cu oua. Amesteca bine.
Adauga apoi pe rand scortisoara, vanilia, faina si migdalele. Amesteca bine, pana obtii o pasta omogena.
Aseaza pasta intr-o folie de plastic si da-o la frigider timp de cel putin o ora.
Cand s-a racit, formeaza din pasta bomboane rotunde. Tavaleste bomboanele prin zaharul pudra.
Aseaza bomboanele pe o tava unsa cu unt si lasa-le sa se usuce in loc caldut, timp de 4 - 5 ore. Da apoi tava la cuptor, timp de 10 - 15 minute. Lasa apoi sa se raceasca.
Cum se servesc bomboanele de ciocolata
Bomboanele de ciocolata se servesc ca atare.