Daca vrei sa le pregatesti musafirilor tai un desert spectaculos si extrem de delicios, alege bomboanele racoritoare de inghetata, invaluite in ciocolata. Desi se pregatesc mai greu, rezultatul final este unul fabulos si savuros.

Ingrediente pentru bomboanele de inghetata:

 

  • 1 cutie de inghetata, orice aroma
  • 1/4 ceasca de bombonele micute pentru decorat
  • 220 g ciocolata amaruie, tocata marunt
  • 1 lingura de margarina vegetala


Cum se prepara bomboanele de inghetata:

Intinde doua hartii de copt din pergament pe blatul de lucru. Folosind o spatula pentru inghetata portioneaza 12 cupe de inghetata. Pune 6 pe hartia de pergament, apoi acopera-le cu folie din plastic si congeleaza-le timp de 6 ore sau peste noapte.

Amesteca ciocolata cu margarina, apoi pune-le intr-o cratita cu 1-2 lingurite de apa. Lasa-le sa fiarba la foc mic, aproximativ 5 minute. Lasa ciocolata sa se raceasca putin, apoi treci fiecare bila de inghetata prin ciocolata si lasa sa se scurga excesul. Presara apoi peste ele bombonele micute. Pune bomboanele de inghetata inapoi pe foile de copt si lasa-le la frigider inca 30 de minute.

Cum se servesc bomboanele de inghetata:

Bomboanele de inghetata se servesc reci, simple sau cu frisca.

Sursa foto: myrecipes.com
 

  •   2013-07-10
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.