Fructele de padure, cu gustul lor acrisor, sunt ideale pentru diverse prajituri . Briosele cu afine sunt delicate, iar servite la o ceasca de ceai aromat reprezinta o gustare dulce decadenta.
 

Ingrediente pentru briosele cu afine
 

  • 300 grame afine
  • 300 grame faina
  • 30 grame praf de copt
  • 130 grame zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 oua.


Cum se prepara briosele cu afine
 

Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge cu ulei formele pentru birose. Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt si cu zaharul. Intr-un alt bol adauga laptele, ouale si uleiul. Amesteca compozitia bine, pana devine omogena.

Toarna compozitia de oua peste faina. Amesteca toate ingredientele bine. Adauga si afinele taiate pe jumatate. Toarna compozitia in formele de copt si da-le la cuptor la foc mic, timp de 25 de minute.

Inainte de a le servi, lasa briosele sa se raceasca putin.
 

Cum se servesc briosele cu afine
 

Briosele cu afine se servesc ca atare sau cu diverse dulceturi .

  •   2010-09-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii