Deserturi

#briose #ananas #nuci #zahar

Briose cu ananas

Briosele cu ananas se prepara repede si sunt foarte gustoase. Sunt ideale pentru zilele cand ai pofta de ceva dulce. Le poti orna cu diverse sosuri dulci sau fructe uscate. Le poti servi si la o cana de ceai fierbinte si aromat.
 

Ingrediente pentru briose cu ananas
 

  • 150 grame faina
  • 100 grame zahar
  • 70 grame zahar brun
  • praf de copt
  • amoniac
  • 100 grame nuci pisate
  • 50 grame fulgi de ovaz
  • 200 ml smantana lichida
  • 100 grame unt topit
  • 1 ou
  • 400 grame ananas
  • 50 grame nuca de cocos

Pentru topping:

  • 70 grame zahar brun
  • 30 grame faina
  • 50 grame nuca de cocos
  • 20 grame fulgi de ovaz
  • 30 grame unt, taiat in cuburi.

 

Cum se prepara briosele cu ananas
 

Unge formele de briose cu putin unt.

Intr-un bol amesteca faina, zaharul, praful de copt, amoniacul, nuca pisata si fulgii de ovaz. Intr-un bol separat amesteca smantana lichida, untul topit si oul. Adauga treptat aceasta compozitie peste faina. Amesteca incetisor. Adauga apoi ananasul scurs de zeama si nuca de cocos. Amesteca bine toate ingredientele.

Umple apoi formele de briose cu aceasta compozitie.

Pentru topping, amesteca zaharul brun cu faina, nuca de cocos si fulgii de ovaz. Adauga apoi untul si amesteca toate ingredientele, pana capata consistenta pesmetului. Preasara aceast epsmet peste briose.

Da apoi briosele la cuptorul incins, pentru 20 - 25 de minute. Cand sunt gata scoate briosele din cuptor si lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi.
 

Cum se servesc briosele cu ananas
 

Briosele cu ananas se servesc ca atare. Le poti orna cu diverse sosuri dulci.

  •   2010-11-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii