Briosele cu ciocolata sunt adevarate delicii, potrivite pentru orice ocazie . Pentru acest desert poti folosi orice tip de ciocolata doresti, atat neagra, cat si alba. Poti glazura briosele simplu, doar cu ou batut, dar si cu diverse sosuri dulci.

 

Ingrediente pentru briosele cu ciocolata

 

  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa calduta
  • 10 grame drojdie
  • 450 grame faina
  • 3 oua
  • 30 grame sare
  • 55 grame zahar
  • 300 grame unt
  • 150 grame ciocolata
  • 1 ou amestecat cu putina apa, pentru uns briosele.

 

Cum se prepara briosele cu ciocolata

 

Intr-un bol amesteca apa cu laptele, drojdia si o lingura de zahar. Amesteca pana cand drojdia se dizolva. Lasa apoi amestecul sa se odihneasca timp de 10 minute. Adauga faina si sarea si amesteca bine cu o lingura de lemn pana cand faina s-a inmuiat. Pune si ouale, adaugand cate un ou pe rand. Ai grija ca oul sa se incorporeze bine in compozitie inainte de a adauga altul.

Adauga zaharul si continua sa framanti aluatul pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate. Pune si untul. Ai grija insa sa adaugi cate un cub si apoi sa framanti bine aluatul inainte de a adauga alt cub de unt.

Dupa ce aluatul este bine framantat, trasnfera-l intr-un bol curat si lasa-l sa dospeasca timp de o ora. Acopera bolul cu o folie de plastic. Tine aluatul intr-un loc caldut.

Cand aluatul a dospit suficient, transfera-l in frigider pentru doua ore. La fiecare 30 de minute, apasa pe aluat pentru a nu mai creste. Cand aluatul s-a oprit din crestere, mai tine-l frigider peste noapte.

Scoate aluatul din frigider si intinde-l pe o suprafata plana, pudrata cu faina. Unge formele de briose cu putin unt. Imparte aluatul in 12 parti egale. Ruleaza fiecare coca cu palmele, pana obtii o minge. Turteste apoi coca si in mijlocul ei aseaza cateva bucatele de ciocolata. Ruleaza din nou coca, pana obtii o forma rotunda, si aseaz-o in forma de briose. Repeta operatiunea pana umpli toate formele de briosa .

Acopera apoi formele cu aluat cu o folie de plastic si lasa sa dospeasca timp de doua ore la temperatura camerei. Unge fiecare briosa cu oul batut. Da briosele la cuptor, la foc potrivit, timp de 25 - 30 de minute, pana cand capata o culoare aurie.

Cand sunt gata, scoate briosele din cuptor si lasa-le sa se raceasca putin inainte de a le scoate din forme.

 

Cum se servesc briosele cu ciocolata

 

Briosele cu ciocolata se se servesc ca atare. Le poti consuma si cu ceasca de ciocolata calda .

  •   2010-09-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii