Briosele cu ciocolata si cocos sunt foarte aromate si pot fi servite dimineata alaturi de o cafea fierbinte.


Ingrediente pentru briose cu ciocolata si cocos


Aluat
 
  • 2 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 350 g faina alba
  • 60 g zahar
  • 50 g fulgi de cocos
  • 80 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 50 g fulgi de ciocolata

Topping
 
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura apa rece
  • 3-4 biscuiti de ciocolata


Cum se prepara briose cu ciocolata si cocos


Amesteca ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga untul, laptele si sarea, apoi continua sa amesteci usor ingredientele.

Separat, amesteca ingredientele uscate - faina, praful de copt, fulgii de cocos si fulgii de ciocolata. Amesteca cele doua compozitii si mixeaza pana ce obtii un aluat fin si omogen.

Tapeteaza cu hartiute speciale o tava de briose, apoi toarna aluatul. Pune briosele la copt, la 180 de grade, circa 20 minute.

Pregateste si topping-ul de zahar. Amesteca zaharul pudra cu apa rece, pana ce obtii o glazura lucioasa.

Scoate briosele din cuptor, lasa-le la racit, apoi decoreaza-le cu topping de zahar. Presara deasupra bucatele de biscuiti de ciocolata.


Cum se servesc briose cu ciocolata si cocos

Serveste briosele dupa ce s-au racit, alaturi de o cana de ciocolata calda sau cafea.

Sursa foto: justbakedbyme.com
 

  •   2012-11-08
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.