Delicioasele briose cu cirese, banane si glazura crocanta sunt un rasfat perfect pentru zilele racoroase de toamna, cand mirosul cuptorului este din nou binevenit in caminul tau. Pot fi un desert sanatos si delicios pentru cei mici, dar si insotitoarele perfecte ale unei cesti fierbinti de cafea dimineata.
Ingrediente pentru briose cu cirese, banane si glazura crocanta
1 cana si jumatate de faina
60 g zahar
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1 ou mare
3 banane coapte, zdrobite
1/2 cescuta de unt topit
1 cana de cireste taiate marunt
glazura: 3 linguri zahar, 1 lingura faina, 1/2 lingura unt
Cum se prepara briosele cu cirese, banane si glazura crocanta
Pune cuptorul la incalzit si amesteca intr-un bol mare faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. In alt recipient, bate ouale, bananele si untul topit. Adauga ingredientele uscate in amestec si incorporeaza-le, pana obtii o compozitie omogena. Adauga ciresele si amesteca totul, incercand sa zdrobesti cat mai putin fructele.
Pune cate un sfert din compozitie in 12 forme de briose. Pentru glazura, amestesca zaharul, faina si untul, apoi intinde totul peste briose. Lasa-le la copt 22-24 de minute, pana devin aurii.
Foto: babble.com
#banane #cirese #retete #glazura #briose #deserturi # briose cu fructe
Briose cu cirese, banane si glazura crocanta
Briose cu cirese, banane si glazura crocanta Delicioasele briose cu cirese, banane si glazura crocanta sunt un rasfat perfect pentru zilele racoroase de toamna, cand mirosul cuptorului este din nou binevenit in caminul tau. Pot fi un desert sanatos si delicios pentru cei mici, dar si insotitoarele perfecte ale unei cesti fierbinti de cafea dimineata.- 2012-09-05 2012-09-05
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz