Briosele cu pere si sirop de artar sunt potrivite pentru cafeaua sau ceaiul de dimineata. Sunt aromate, delicate si usor de preparat. Le poti servi si cu unt si dulceata.
 

Ingrediente pentru briose cu pere si sirop de artar
 

  • 1 ou
  • 50 ml ulei de rapita
  • 100 ml sirop de artar
  • 100 ml lapte
  • 50 grame zahar
  • 1 para
  • 300 grame faina
  • 10 grame praf de copt
  • 5 grame bicarbonat de sodiu
  • sare
  • scortisoara.
     

Cum se prepara briosele cu pere si sirop de artar
 

Incinge cuptorul de 180 de grade . Unge o forma de briose cu ulei.

Intr-un bol amesteca oul, uleiul, siropul de artar, laptele si zaharul.

Curata para de coaja si rade-o peste compozitia cu ou. Amesteca bine.

In alt bol, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sare. Adauga faina treptat peste compozitia cu ou. Amesteca incetisor.

Toarna apoi aluatul in forma de briose.

Intr-un bol amesteca 2 linguri de zahar cu putin scortisoara. Presara aceasta compozitie peste briose.

Da tava la cuptor pentru 25 de minute .
 

Cum se servesc briosele cu pere si sirop de artar
 

Briosele cu pere si sirop de artar se servesc ca atare.
 

  •   2011-10-13
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.