Deserturi

#briose # retete briose #briose dovleac

Briose de toamna cu dovleac

Intampina-ti familia cu un desert de toamna savuros si incantator: briose cu dovleac. Sunt fragede, se prepara rapid si usor si sunt foarte hranitoare.


Ingrediente pentru briosele cu dovleac:

  • 1 cana cu zahar
  • 1/2 cana cu zahar brun
  • 1 ceasca de dovleac
  • 1/2 cana ulei vegetal
  • 2 oua
  • 2 cani cu faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita ghimbir
  • 1/4 lingurita cu ienibahar


Cum se prepara briosele cu dovleac:

Amesteca zaharul, zaharul brun, dovleacul, uleiul si ouale si mixeaza-le pana cand obtii o compozitie omogena.

Separat, amesteca faina cu praful de copt, sarea, nucsoara, scortisoara, ghimbirul si ienibaharul. Adauga apoi si aceasta compozitie peste amestecul de dovleac si amesteca bine pana obtii un aluat omogen. Pune aluatul in formele pentru briose si coace-le la fos mediu timp de 25-30 de minute.


Cum se servesc briosele cu dovleac:

Briosele cu dovleac se servesc la temperatura camerei, alaturi de o ceasca de cafea fierbinte.

Sursa foto: abitofsugar.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare