Ingrediente briose romantice de Sfantul Valentin
- 150 g unt;
- 3 oua;
- 350 g faina alba de prajituri;
- 2 lingurite de pudra de cacao;
- 1/2 lingurita vanilie;
- 270 g zahar;
- 180 ml lapte batut;
- 2 linguri de colorant alimentar rosu;
- 1 lingura bicarbonat de sodiu;
- 1/2 lingura de otet.
Cum se prepara briosele romantice de Sfantul Valentin
Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol mediu, combina faina, pudra de cacao si putina sare. Cu ajutorul mixerului, bate untul timp de 30 de secunde, apoi adauga zaharul si vanilia. Amesteca si incorporeaza ouale, treptat. Adauga amestecul de faina si laptele batut. Continua sa amesteci si adauga bicarbonatul de sodiu si otetul.
Toarna aluatul in formele de briosa si umplele aproximativ 2/3. Da la cuptor 15 minute. Cand s-au racit, orneaza-le cu putina bezea sau crema de patiserie. Intr-un castron mic adauga putina crema si cateva picaturi de colorant rosu. Amesteca bine si orneaza briosele.
Cum se servesc briosele romantice de Sfantul Valentin
Serveste briosele romantice de Sfantul Valentin alaturi de o cana de lapte sau cafea calda.
Sursa foto: elgranchef.imujer.com