Daca ai ales sa iesi la gratar sau la picnic si vrei sa te delectezi cu un desert savuros, poti opta pentru briosele cu ciocolata. Sunt adorate de toata lumea si numai bune de savurat in aer liber. In plus se prepara foarte usor.

Ingrediente pentru briosele cu ciocolata

  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g cacao
  • 200 g zahar brun
  • 2 oua mari
  • 160 ml unt topit
  • 120 ml lapte
  • 160 g cipsuri de ciocolata cu lapte (sau orice alt tip de ciocolata doresti)
  • 1 praf de sare
  • cateva picaturi esenta de rom
  • coaja de la o portocala
  • 1 lingura zeama de portocala

Cum se prepara briosele cu ciocolata

Intr-un bol incapator adauga faina, cacaoa, zaharul, praful de copt si sarea si amesteca bine.

Intr-un alt bol adauga ouale si bate-le pana la omogenizare. Toarna peste acestea untul topit si racit la temperatura camerei si laptele. Amesteca bine apoi adauga compozitia peste amestecul de faina si amesteca usor. Adauga si esenta de rom, coaja si zeama de portocale iar la final incorporeaza cipsurile de ciocolata.

Adauga aluatul pentru compozitia pentru briose in tava speciala, tapetata cu hartie pentru briose, avand grija sa nu umplii mai mult de 3/4 din forme. Coace briosele timp de 20-25 de minute la cuptorul preincalzit la180oC

Cum se servesc briosele cu ciocolata

Lasa briosele sa se raceasca complet inainte de a le servi. Le poti pudra cu zahar pudra pentru un aspect mai placut.

Sursa foto: maxpixel.freegreatpicture.com

  •   2017-04-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii