Deserturi

#regele cofetarilor #buddy valastro #bucatari celebri #tiramisu #desert #prajitura tiramisu # retete buddy valastro

Bucatari celebri: Invata de la Buddy Valastro cum sa faci cel mai delicios tiramisu

Tiramisu este celebra prajitura de provenienta italiana. Daca vrei sa le oferi momente de rasfat papilelor tale gustative si sa-ti impresionezi prietenii si familia cu un adevarat deliciu dulce, bucatarul sicilian Buddy Valastro te invata cum sa prepari cea mai buna reteta de tiramisu.

Tiramisu sicilian

Sursa foto: tastebook.com

Ingrediente:

  • 2 si 1/4 cesti de cafea preparata la espressor
  • 1 si 1/4 cesti zahar tos
  • 7 linguri lichior de cafea
  • 4 galbenusuri
  • 450g branza mascarpone
  • 2 linguri vin dulce pentru gatit (de preferinta marsala)
  • 1 ceasca cu smantana grasa (pentru frisca)
  • 48 piscoturi
  • 1/2 ceasca de cacao

Mod de preparare

Amesteca trei sferturi de ceasca de zahar, cafeaua si 6 linguri de lichior intr-o cratita cu fund gros si fierbe ingredientele la foc mediu timp de 3-4 minute, pana cand se dizolva zaharul. Lasa apoi siropul sa se raceasca.

Amesteca galbenusurile cu zaharul ramas, adauga branza mascarpone, vinul marsala si cealalta lingura de lichior cu ajutorul unui mixer, la viteza medie, pana cand capata o consistenta cremoasa si aerata.

Prepara frisca, conform instructiunilor de pe ambalaj, si incorporeaza-o treptat in amestecul cu mascarpone. Inmoaie pe rand piscoturile in cafea si aseaza-le intr-o tava, unul langa altul. Pune un strat de crema deasupra si repeta pana cand obtii 3 straturi de piscoturi. Acopera prajitura cu crema ramasa. Presara cacao deasupra si las-o la racit cel putin doua ore, inainte de servire.

De ce vrei sa incerci retetele lui Buddy Valastro?

Buddy Valastro este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari sicilieni. Si-a castigat notorietatea datorita talentului si pasiunii pentru munca sa, dar si prin prisma emisiunilor televizate din Statele Unite ale Americii a carui gazda este: "Urmatorul mare bucatar", "Regele bucatarilor" si "Regele cofetarilor".

Si-a inceput activitatea de patiser in cadrul afacerii familiei sale, la frageda varsta de 11 ani. Ulterior, s-a instruit si specializat in mai multe arii ale artei culinare si s-a remarcat prin retetele fabuloase pe care le-a nascocit de-a lungul anilor.

Sursa foto: youtube.com

  •   2015-01-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Mihaiu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii