Deserturi

#retete Martha Stewart #martha stewart #desert #tarta cu banane #tarta Martha Stewart

Bucatari celebri: Martha Stewart si senzationala tarta cu banane pentru pretentiosi VIDEO

In ultima perioada, lumea a inceput sa fie din ce in ce mai pretentioasa cand vine vorba despre deserturi. Fie ca mergi la un restaurant cu staif, fie ca esti invitat acasa la prietenii apropiati, te astepti sa poti degusta un desert delicios, care sa-ti ofere posibilitatea de a spune "mmm, cat de bun este". Astazi, in serialul nostru "Bucatari celebri" te invitam sa faci o incursiune in minunata lume a dulciurilor create de Martha Stewart. Delicatesa zilei: tarta cu banane pentru pretentiosi.


Tarta cu banane pentru pretentiosi



Reteta tartei cu banane pentru pretentiosi este extrasa din cartea "Martha Stewart's Baking Handbook".

Ingrediente pentru aluat

  • 250 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 225 g unt rece taiat in cuburi
  • 125 ml apa rece


Ingrediente pentru crema

  • 750 ml lapte integral
  • 5 linguri de amidon de porumb
  • 150 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 4 galbenusuri
  • 6-8 banane
  • 250 g frisca


Cum se prepara:

Toarna faina, sarea si untul intr-un robot de bucatarie si mixeaza totul. Adauga treptat si apa. Rastoarna aluatul pe masa de lucru si framanta-l pana cand se omogenizeaza. Intinde aluatul intr-o foaie si asaza-l in tava pentru copt, apoi inteapa-l din loc in loc cu o furculita. Lasa aluatul la odihnit 30 de minute, apoi asaza peste el hartie de copt si umple tava cu fasole uscata, atfel incat sa se rumeneasca frumos si sa-si pastreze forma. Incalzeste cuptorul la temperatura de 190 de grade Celsius si coace aluatul pana devine auriu. Scoate tava, arunca fasolea si hartia de copt si lasa aluatul la racit.

Intr-o cratita, incalzeste laptele la foc mic, apoi adauga amidonul, zaharul tos si praful de sare. Intr-un bol, bate usor cele 4 galbenusuri si adauga peste ele compozitia usor ingrosata de lapte. Acum toarna din nou compozitia din bol in cratita si amestec-o intruna, cam 2-3 minute, pana cand incep sa apara mici bule de aer. Strecoara crema prin sita si las-o la racit.

Intre timp, taie jumatate din cantitatea de banane in felii subtiri, apoi asaza-le intr-un strat uniform peste aluatul facut mai devreme. Dupa ce crema s-a racit, intinde-o uniform peste stratul de banane. Deasupra uniformizeaza un strat de frisca si incheie tarta cu un nou strat de felii de banane. Acum, tarta cu banane este gata sa fie devorata de cei mai pretentiosi gurmanzi.





Sursa foto: gardnerpie.com

  •   2013-11-12
  •  

Articol scris de

Laura Galan

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.