Budinca de zmeura si coacaze este un preparat foarte potrivit pentru sezonul de vara. Poti face acest desert pentru a-l servi la o ocazie speciala sau pur si simplu. Pastreaza cateva fructe pentru a garnisi budinca, la final.
Ingrediente pentru budinca de zmeura si coacaze
- 225 gr coacaze rosii
- 110 gr coacaze negre
- 450 gr zmeura
- 150 gr zahar pudra
-
8 felii de paine.
Cum se prepara budinca din zmeura si coacaze
Spala foarte bine fructele si apoi scurge-le. Pune fructele intr-o tigaie, impreuna cu zaharul, la foc mediu. Lasa fructele sa se faca 5 minute, astfel incat zaharul sa aiba timp sa se dizolve, iar sucul fructelor sa se elibereze.
Formeaza baza budincii din bucatele de paine, alcatuind ca un bazin intr-un castronaas, astfel incat compozitia din tigaie sa nu poata trece de marginile acestuia. Toarna compozitia de fructe peste paine, apoi adauga iar paine si repeta operatiunea. Pune un alt castron deasupra, astfel incat budinca sa capete o forma rotunjita. Da-o la frigider peste noapte.
Cum se serveste budinca din zmeura si coacaze
Se serveste rece. Poate fi garnisita cu crema sau inghetata. Pentru un aspect deosebit, se adauga bucatele de coacaze negre si rosii. Este bine sa pastrezi putin sos din tava pe care sa-l adaugi la final, pe farfurie, in scop decorativ.