Surprinde-ti familia, in special pe micutii tai, cu o budinca sanatoasa de banane si curmale, care se prepara rapid si este savuroasa.
Ingrediente pentru budinca de banane si curmale:
- 100 g alune intregi
- 20 g unt
- 1 ceasca de curmale taiate bucati mari
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 4 cani de apa clocotita
- 1 cana de piure de banane
- 155 g zahar brun
- 60 g de unt suplimentar
- 190 g faina
Pentru siropul de caramel:
- 200 g zahar brun
- 300 ml smantana groasa
- 100 g unt
Cum se prepara budinca de banane si curmale:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si imprastie alunele intr-o tava si lasa-le 10 minute sa se prajeasca. Dupa ce s-au prajit taie-le bucati mari. Pune intr-o tava hartie de copt si unge-i baza si lateralele cu unt, apoi presara alunele.
Intr-un vas termorezistent amesteca bicarbonatul de sodiu si apa clocotita, apoi pune-le intr-un castron si mixeaza-le cu bananele, zaharul, untul suplimentar si faina pana obtii o compozitie omogena. Toarna apoi amestecul in tava si pune-l la cuptor pentru o ora.
Intre timp prepara siropul de caramel amestecand zaharul, smantana si untul intr-o cratita, la foc mediu, aproximativ 5 minute.
Cum se serveste budinca de banane si curmale:
Budinca de banane si curmale se serveste cu sos de caramel, inghetata sau smantana.
Sursa foto: homelife.com.au