Budinca de ciocolata cu crema amaretto este un desert rafinat si simplu de pregatit.

Ingrediente pentru budinca de ciocolata cu crema amaretto

Budinca

100 g zahar

50 g amidon

3 cani lapte

1 baton vanilie

50 g fulgi de ciocolata

1 lingura unt

sare

Crema amaretto

200 ml frisca lichida

1 lingurita esenta de migdale

50 g biscuiti amaretto/ pricomigdale

Cum se prepara budinca de ciocolata cu crema amaretto

Pune laptele la fiert, adauga batonul de vanilie crestat si lasa sa se raceasca. Amesteca zaharul cu amidonul si un praf de sare, apoi adauga totul peste laptele racit. Fierbe amestecul la bain-marie, pana ce obtii o compozitie groasa.

Adauga untul si fulgii de ciocolata, apoi imparte budinca in pahare/ cupe si da-le la frigider.

Intre timp, prepara crema amaretto. Mixeaza frisca cu zaharul si esenta de migdale, apoi adauga biscuitii sfaramati. Decoreaza cupele de budinca cu aceasta crema.

Cum se serveste budinca de ciocolata cu crema amaretto

Serveste budinca rece.

Foto: babble.com

 

  •   2012-09-21
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.