Budinca de lamaie este un desert aromat care va fi ple placul familiei. Aceasta se prepara usor si poate fi consumata imediat dupa ce a fost scoasa din cuptor.


Ingrediente pentru budinca de lamaie

  • 60 grame unt
  • 150 grame zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 60 grame faina
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • 250 ml lapte
  • zahar pudra


Cum se prepara budinca de lamaie

Incinge cuptorul la 180 de grade. Amesteca untul si zaharul intr-un bol si bate bine timp de 5 minute pana cand obtii o crema pufoasa.

Adauga treptat si galbenusurile si continua sa amesteci pentru inca 1 minut. Incorporeaza apoi faina, laptele, zeama si coaja de lamaie si amesteca pana obtii o crema consistenta.

Separat, bate bine albusurile cu un praf de sare pana cand obtii o bezea, Incorporeaza bezeaua in crema, prin miscari circulare, si toarna apoi compozitia intr-o tava din ceramica termorezistenta. Da la cuptor pentru 40 de minute.

Cand este gata lasa budinca sa se raceasca 10 minute, dupa care pudreaz-o cu zahar.


Cum se serveste budinca de lamaie

Budinca de lamaie se poate servi imediat ce a fost scoasa din cuptor, cu inghetata de vanilie. De asemenea, aceasta poate fi servita, rece, a doua zi dupa ce a fost preparata, alaturi de o lingurita de dulceata.

Sursa foto: uktv.co.uk

  •   2013-01-29
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.