Budinca de migdale este un desert inedit, insa foarte gustos. Se serveste rece cu fistic sau migdale pe deasupra.
Ingrediente pentru budinca de migdale
- 300 grame migdale
- 1 litru de lapte
- 200 grame zahar
- 2oo grame smantana
- 50 grame malai
- 1 galbenus de ou
- sare
- fistic.
Cum se prepara budinca de migdale
Intr-un blender adauga migdalele si o cana jumatate de lapte. Amesteca bine ingredientele pana se formeaza o pasta consistenta. Toarna compozitia intr-o cratita si adauga 3 cani de lapte, zaharul si smantana. Fierbe compozitia, pana da in clocot. Ai grija sa amesteci din cand in cand sa nu se lipeasca.
Intr-un bol amesteca malaiul cu restul de lapte pana obtii o pasta pufoasa. Adauga treptat compozitia de malai peste laptele cu migdale, amestecand din cand in cand.
Adauga o cana din compozitie peste galbenusul de ou. amesteca bine. Adauga apoi compozitia inapoi in cratita. Adauga un praf de sare si lasa compozitia sa fiarba timp de 10 minute. Contina sa amesteci, pana cand crema se intareste.
Toarna apoi crema in boluri separate. Lasa sa raceasca si apoi da la frigider pentru 4 ore.
Cum se serveste budinca de migdale
Budinca de migdale se serveste rece cu fistic pe deasupra.