Budinca de piersici este un desert parfumat, iubit atat de copii, cat si de adulti. O poti face in maxim jumatate de ora si o poti servi atat la ocazii speciale , cat si intr-o zi obisnuita.
Ingrediente pentru budinta de piersici
- 4 piersici medii
- ¾ cana zahar
- 1 ou
- 40 grame margarina
- ½ cana de lapte
- 1 cana faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 varf de sare
- 1 lingurita de vanilie
Cum se prepara budinca de piersici
Piersicile se decojesc si se feliaza in felii mici. Piersicile nu trebuie sa fie ude de apa.
Cuptorul se incalzeste la 180 grade Celsius. Apoi se unge si se aseaza feliile de piersica . Intr-un vas se combina restul elementelor, se amesteca si compozitia este turnata peste piersici.
Se lasa la cuptor jumatate de ora. O alta varianta de a vedea daca este gata este sa infiti in mijloc o scobitoare. Daca ea ramane curata cand o scoti, atunci budinta este facuta.
Cum se serveste budinca de piersici
Se serveste simpla sau se foloseste ca desert, impreuna cu jeleu sau cu inghetata.