Deserturi

#budinca #prune #stafide #afine #rom #scortisoara

Budinca de prune

Budinca de prune este un desert special, pe care il poti servi atunci cand ai pofta de ceva dulce. Este potrivit pentru serile racoroase de toamna, cu o cana de ceai fierbinte. Pentru ocaziile speciale, serveste budinca cu crema de vanilie si cateva fructe proaspete.
 

Ingrediente pentru budinca de prune
 

  • 300 grame stafide
  • 300 grame prunse uscate
  • 170 grame afine uscate
  • 250 ml rom
  • unt topit
  • 250 grame unt
  • 200 grame zahar brun
  • 4 oua
  • 170 grame pesmet
  • 150 grame faina
  • scortisoara.


Cum se prepara budinca de prune
 

Intr-un bol, amesteca stafidele, prunele si afinale uscate. Adauga peste ele romul si lasa-le timp de 6 ore la macerat. Unge tava pentru budinca cu untul topit.

Cu ajutorul unui mixer, amesteca untul si zaharul pana obtii o crema omogena. Adauga ouale, cate unul pe rand, si amesteca bine compozitia. Pune si pesmetul, faina si scortisoara. Adauga si stafidele si prunele macerate. Amesteca totul bine, pana obtii o pasta consistenta.

Toarna compozitia in tava de copt. Da budinca la cuptor, la foc mic, timp de 2 ore. Pentru a verifica daca budinca este gata, testeaza cu ajutorul unui betisor din lemn. Insereaza betisoul in budinca si daca iese curat prajitura ta este gata.
 

Cum se serveste budinca de prune
 

Budinca de prune se serveste simpla. Pentru evenimentele speciale o poti servi cu crema de vanilie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare