Deserturi

#cidru # caramele #caramele cidru #retete caramele

Caramele din cidru

Caramelele din cidru sunt un desert excelent pe care il poti prepara rapid si al carui gust se aseamana foarte mult cu cel al placintei de mere.

Ingrediente caramele din cidru

  • 800 ml cidru;
  • 230 g zahar;
  • 130 g zahar brun;
  • 130 g unt, fara sare;
  • 2 lingurite sare de mare;
  • 1/2 lingurita scortisoara;
  • 80 g smantana.

Cum se prepara caramelele din cidru

Fierbe cidrul la foc mare, timp de 30-40 de minute, pana ce devine un sirop cu o consistenta groasa. Tapeteaza o tava de copt cu hartie si amesteca intr-un bol sarea cu scortisoara. In siropul obtinut adauga untul, cele doua tipuri de zahar si smantana. Pune din nou oala la fiert, de data aceasta la foc mediu, si las-o 5 minute.

Opreste focul si adauga mixtura de sare, amestecand de cateva ori cu o lingura de lemn. Toarna caramelul in tava de copt si lasa-l la racit, la temperatura camerei, timp de 2 ore. Ridica compozitia cu ajutorul hartiei si transfer-o pe un tocator. Taie bucati mici de caramele cu ajutorul unui cutit uns cu ulei.

Cum se servesc caramelele din cidru

Serveste caramelele din cidru alaturi de un pahar de suc natural de fructe.

Sursa foto: browneyedbaker.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare