Proportiile ingredientelor iti vor oferi o inghetata lejera si care nu e lipicioasa. Daca iti doresti sa fie si mai usoara de atat, foloseste mai mult lapte si mai putina smantana, insa nu mai mult de 3 cani de lapte.
Ingrediente:
- 2 cesti de smantana
- 1 cana de lapte
- ⅔ cana de zahar
- 1 praf sare de mare
- 6 galbenusuri mari de ou
- arome la alegere
Mod de preparare:
Intr-un vas se fierb aproximativ 5 minute smantana, laptele, zaharul si sarea, pana ce zaharul se dizolva complet. Se ia de pe foc.
Se separa galbenusurile de albus intr-un castron separat. Peste galbenusuri se adauga treptat aproximativ o treime din amestecul fierbinte de smantana, lapte si zahar, amestecandu-se. Apoi se toarna compozitia aceasta in vas, peste restul de amestec fierbinte si se da iar la foc mediu. Se lasa pe foc amestecand continuu pana ce compozitia devine destul de groasa si de lipicioasa incat sa prinda pe spatele lingurii.
Se strecoara apoi printr-o strecuratoare fina. Se raceste amestecul la temperatura camerei. Acopera-l si lasa-l sa se raceasca timp de cel putin 4 ore sau peste noapte. Mixeaza-l intr-un aparat pentru inghetata, conform instructiunilor producatorului, adaugand esente pentru a obtine gustul dorit. Serveste direct din aparat, daca vrei o inghetata moale sau dupa ce ai tinut-o la congelator.