Checul cu banane si glazura este usor de preparat si foarte gustos. Este potrivit pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce sau cand ai invitati. Se serveste ca atare, alaturi de o ceasca de cafea fierbinte.
Ingrediente pentru checul cu banane si glazura
Pentru chec:
- 250 grame faina
- 5 grame bicarbonat de sodiu
- 5 grame scortisoara
- 2 grame sare
- 100 grame unt
- 200 grame zahar
- 100 grame zahar brun
- 2 oua
- 5 ml extract de vanilie
- 200 grame banane zdrobite
- 100 grame smantana grasa.
Pentru glazura:
- 180 de grame crema de branza
- 50 grame unt
- 400 grame zahar pudra
- 5 ml extract de vanilie
- 10 ml suc de lamaie
Cum se prepara checul cu banane si glazura
Incinge cuptorul la 175 de grade. Intr-un bol amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea. In alt bol amesteca cu un mixer zaharul alb, zaharul brun si untul. Adauga apoi pe rand si ouale si amesteca foarte bine. Adauga apoi vanilia si bananele.
Adauga jumatate din faina, apoi smantana si restul de faina. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru glazura, amesteca intr-un bol toate ingredientele. Cand checul este bine racit, unge cu aceasta glazura.
Cum se serveste checul cu banane si glazura
Checul cu banane si glazura se serveste ca atare.