Checul cu branza si migdale este ideal pentru micul dejun sau gustarea de la cafea. Se prepara repede si este foarte gustos. Se serveste ca atare sau cu gem , sosuri de ciocolata sau caramel.


Ingrediente pentru checul cu branza si migdale

 

  • 7 grame drojdie
  • 50 ml apa calda
  • 320 grame faina
  • 20 grame zahar
  • sare
  • 60 grame unt
  • 100 ml lapte cald
  • 2 galbenusuri batute.


Pentru umplutura:

 

  • 240 grame mascarpone
  • 50 grame zahar
  • 20 grame faina
  • 1 galbenus
  • 10 grame coaja rasa de lamaie
  • 10 ml extract de migdale.


Pentru glazura:

 

  • 100 grame zahar
  • 10 ml lapte
  • 5 ml extract de vanilie
  • 100 grame migdale.


Cum se prepara checul cu branza si migdale


Dizolva drojdia in apa calduta. Intr-un bol amesteca 2 cani de faina cu zahar si sare. Adauga untul, drojdia, laptele si galbenusurile. Acopera aluatul si da la rece peste noapte.

In alt bol amesteca ingredientele pentru umplutura. Intr-o tava aseaza aluatul si toarna compozitia. Acopera umplutura cu aluat. Lasa apoi sa creasca timp de o ora.

Da tava la cuptor pentru 30 - 40 de minute. Pentru glazura amesteca toate ingredientele si toarna cand checul este gata.

 

Cum se serveste checul cu branza si migdale


Checul cu branza si migdale se serveste ca atare, la o ceasca de cafea.

  •   2012-03-29
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.