Checul cu cirese si stafide este usor de preparat, aromat si gustos. Este potrivit pentru cafeaua sau ceaiul de dimineata. Il poti servi si la ocazii speciale , cu diverse sosuri de fructe si inghetata de vanilie.
Ingrediente pentru checul cu cirese si stafide
- 125 grame unt, taiat in cubulete
- 350 grame stafide
- 100 grame zahar brun
- 20 grame marmelada de portocale
- 60 ml rom sau coniac
- 155 grame faina
- 200 grame cirese
- 2 oua, batute.
Cum se prepara checul cu cirese si stafide
Intr-o cratita, la foc potrivit, combina untul cu stafidele, zaharul, marmelada si romul. Lasa pe foc timp de 5 - 10 minute, pana cand untul se topeste. Nu lasa insa sa fiarba. Lasa apoi sa se raceasca timp de 50 de minute.
Intre timp, incinge cuptorul. Unge o forma de chec cu putin unt si tapeteaza cu hartie de copt.
Intr-un bol amesteca faina. Adauga apoi ciresele si ouale peste compozitia cu unt. Amesteca bine, pana cand ingredientele s-au combinat. Adauga treptat si faina. Amestecand bine dupa fiecare adaugare.
Toarna compozitia in tava si da la cuptor pentru 90 de minute. Scoate apoi din cuptor si lasa sa se raceaca complet inainte de a servi.
Cum se serveste checul cu cirese si stafide
Checul cu cirese si stafide se serveste ca atare. Il poti servi la cafea sau ceai.