Checul, una din cele mai simple prajituri inventate, cunoaste o multime de variatii dupa reteta de baza.

Ingrediente pentru chec cu mac si portocala

100 g zahar

120 g unt

160 g mac

5 albusuri

5 galbenusuri

100 g faina

1 portocala

sare

Cum se prepara chec cu mac si portocala

Amesteca zaharul cu untul, intr-un vas incapator, pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga pe rand galbenusurile.

In alt bol, amesteca macul cu faina si coaja rasa de portocala.

Separat, mixeaza bine albusurile cu putina sare. Amesteca-le pana obtii o spuma de bezea. In crema cu unt adauga amestecul de mac, apoi inglobeaza bezeaua din albusuri.

Toarna apoi aluatul format intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptorul incins pentru 30 de minute, la o temperatura de 175 de grade.

Cum se serveste chec cu mac si portocala

Poti servi checul simplu sau pudrat cu zahar, dupa gust.

Foto: mamatommys.blogspot.com

  •   2012-06-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii