Checul cu nuci, curmale si miere este gustarea ideala de la ceai sau cafea. In acelasi timp, reprezinta si o metoda perfecta de a folosi bananele foarte coapte.

Ingrediente pentru checul cu nuci, curmale si miere

  • 225 grame faina
  • 2 grame scortisoara
  • 175 grame unt
  • 100 grame zahar
  • 30 ml miere
  • 2 oua batute
  • 2 banane
  • 100 grame curmale
  • 50 grame nuci


Cum se prepara checul cu nuci, curmale si miere

Incinge cuptorul la 170 de grade. Unge cu unt si tapeteaza cu hartie de copt o tava pentru chec.

Intr-un bol amesteca faina cu scortisoara, untul, zaharul, 20 de ml de miere si ouale. Zdrobeste bananele si toaca marunt curmalele. Adauga amestectul obtinut in compozitia cu faina, dupa care amesteca totul foarte bine.

Toarna compozitia in tava si deasupra presara nucile. Da tava la cuptor pentru o ora, dupa care, cand este gata, lasa checul sa se raceasca timp de 15 minute. Cat este cald, toarna peste chec restul de miere.

Cum se serveste checul cu nuci, curmale si miere

Checul cu nuci, curmale si miere se serveste ca atare.
 

  •   2012-10-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii