Checul cu pere este un desert delicios, usor de preparat. Este potrivit pentru momentele in care ai multi invitati. Il poti servi atat simplu, cat si cu glazura de caramel si o cupa de inghetata de vanilie.
 

Ingrediente pentru checul cu pere
 

  • 300 grame unt
  • 1 para taiata in 6 felii
  • 150 grame zahar
  • 2 oua
  • 225 grame faina
  • 80 ml lapte
  • 5 grame scortisoara
  • 20 grame zahar brun.
     

Cum se prepara checul cu pere
 

Topeste 20 de grame de unt intr-o tigaie. Adauga feliile de para si lasa-le cate un minut pe fiecare parte, pana capata o culoare aurie.

Ia apoi feliile de pe foc si aseaza-le pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt.

Cu un mixer, amesteca untul cu zaharul pana obtii o crema. Adauga pe rand ouale si amesteca bine. Adauga apoi faina, laptele si scortisoara.

Toarna compozitia peste feliile de pere din tava. Da tava la cuptorul incins pentru 40 - 45 de minute. Cand este gata, scoate checul si rastoarna-l in asa fel icnat perele sa fie deasupra.

Unge checul cu putin unt topit si presara zaharul brun.
 

Cum se serveste checul cu pere
 

Checul cu pere se serveste feliat.

Il poti servi atat simplu, cat si cu glazura de caramel si o cupa de inghetata de vanilie.
 

  •   2011-10-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii