Checul cu pere si alune de padure este usor de preparat, aromat si gustos. Este ideal pentru cafeaua de la micul dejun sau pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce.

Ingrediente pentru checul cu pere si alune de padure


20 grame drojdie
300 grame faina
5 grame scortisoara
2 oua
200 grame lapte batut
120 grame zahar brun
20 grame unt
20 ml ulei de rapita
5 ml extract de vanilie
4 pere taiate in cubulete
100 grame alune de padure.

Cum se prepara checul cu pere si alune de padure

Incinge cuptorul la 200 de grame. Unge o tava de chec cu ulei. Intr-un bol amesteca drojdia cu putina apa calda si scortisoara. Adauga si faina si amesteca.

In alt bol amesteca ouale, laptele batut, zaharul brun, untul, uleiul si vanilia. Toarna aceste ingrediente peste faina.

Amesteca pana totul este bine combinat. Adauga perele si alunele. Toarna toata compozitia in tava. Pe deasupra mai presara cateva alune tocate.

Da la cuptor pentru 60 de minute. Cand este gata, scoate de la cuptor si lasa sa se raceasca 10 minute inainte de a servi.

Cum se serveste checul cu pere si alune de padure

Checul cu pere si alune de padure se serveste ca atare.
 

  •   2012-09-26
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.