Checul cu piersici si pere este un desert ideal pentru zilele de vara. Se prepara usor si are un gust bun si foarte aromat. Il poti servi la cafea sau ceai, dar si la ocazii festive, cu inghetata de vanilie.

Ingrediente pentru checul cu piersici si pere

  • 400 grame piersici uscate, tocate
  • 400 grame pere uscate, tocate
  • 400 grame caise uscate, tocate
  • 250 ml coniac
  • 200 grame unt
  • 200 grame zahar brun
  • 4 oua
  • 225 grame faina
  • 10 grame scortisoara.

Cum se prepara checul cu piersici si pere

Intr-un bol amesteca caisele, perele si piersicile tocate. Toarna peste ele coniacul. Acopera cu folie alimentara si lasa la macerat timp de 6 ore, sau peste noapte.

Amesteca din cand in cand in fructele uscate.

Incinge cuptorul la 150 de grade. Unge o tava de chec cu unt si tapeteaza cu hartie de copt.

Cu un mixer amesteca untul si zaharul. Adauga pe rand ouale, amesteca bine dupa fiecare ou.

Adauga apoi faina si scortisoara. Amesteca bine.

Incoroporeaza in compozitie fructele uscate. Amesteca bine.

Toarna compozitia in tava. Da tava la cuptor pentru 90 de minute.

Lasa apoi sa se raceasca complet inainte de a servi.
 

Cum se serveste checul cu piersici si pere
 

Checul cu piersici si pere se serveste ca atare.

  •   2011-07-13
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.