Checul cu zmeura este un desert gustos, consistent si aromat. Se prepara foarte repede si este potrivit pentru micul dejun sau gustarile dulci din timpul zilei. Il poti servi simplu, dar si cu diverse sosuri dulci si fructe proaspete. La ocaziile festive il poti servi cu o cupa de inghetata de vanilie.
Ingrediente pentru checul cu zmeura
- 250 grame faina
- 250 grame zahar
- 7 grame praf de copt
- 5 grame bicarbonat de sodiu
- 5 grame sare
- 50 grame unt
- 150 ml suc de portocale
- 10 grame coaja rasa de portocala
- 1 ou
- 10 ml esenta de migdale
- 100 grame migdale tocate
-
500 grame zmeura.
Cum se prepara checul cu zmeura
Intr-un bol amesteca faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adauga untul taiat cubulete. Amesteca bine.
Intr-un alt bol amesteca sucul si coaja rasa de portocala cu oul si esenta de migdale. Adauga peste faina si amesteca.
Incorporeaza in aluat zmeura si migdalele.
Unge o tava de chec cu unt si tapeteaza cu hartie de copt. Toarna aluatul in tava.
Da la cuptorul incins si lasa timp de 60 de minute.
Cand este gata lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute.
Scoate apoi pe un platou si lasa sa se raceasca complet inainte de a servi.
Cum se serveste checul cu zmeura
Checul cu zmeura se serveste feliat. Il mai poti servi cu zmeura proaspata si diverse sosuri dulci.