Deserturi

#biscuiti #zahar #capsuni #unt #vanilie #smantana #branza #cheesecake

Cheesecake cu capsuni

In momentele in care ai pofta de ceva bun poti prepara un cheesecake cu capsuni. Se prepara foarte repde, nu ai nevoie de cuptor pentru coacere. Prajitura se depoziteaza la frigider peste noapte, insa vei obtine un desert racoros si savuros.
 

Ingrediente pentru cheesecake cu capsuni
 

  • 250 grame biscuiti digestivi
  • 100 grame unt
  • 1 baton de vanilie
  • 600 grame branza moale
  • 100 grame zahar pudra
  • 300 grame smantana.

 

Pentru ornat:

 

Cum se prepara cheesecake-ul cu capsuni
 

Faramiteaza biscuitii pana obtii o faina mai grunjoasa. Amesteca apoi biscuitii cu untul topit. Aseaza biscuitii intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Preseaza bine biscuitii pe fundul tavii. Da apoi tava la frigider pentru o ora.

Taie batonul de vanilie pe jumatate si scoate toate seminte. Intr-un bol amesteca cu un mixer branza cu zaharul pudra si semintele de vanilie. Adauga si smantana si continua sa amesteci pana cand obtii o crema fina si consistenta.

Rastoarna crema peste aluatul din biscuiti. Ai grija sa nivelezi bine crema, astfel incat sa nu se formeze bule de aer. Da apoi la frigider peste noapte.

Cu 30 de minute inainte de a servi, scoate prajitura de la frigider. Scoate prajitura din forma si aseaza pe un platou.

Cu un blender amesteca jumatate din cantitate de capsuni. Amesteca bine pana obtii un piure. Adauga si zaharul pudra si o lingura de apa. Amesteca bine. Strecoara apoi piureul, indepartand semintele.

 

Cum se serveste cheeecake-ul cu capsuni
 

Deasupra cheesecake-ului aseaza restul de capsuni, taiate pe jumatate. Peste fructe toarna sosul de capsuni.

  •   2011-05-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii