Cheesecake-ul cu ciocolata alba si caise este o prajitura decadenta, ideala pentru petreceri si evenimente festive. Este usor de preparat si se serveste rece.

Ingrediente pentru cheesecake-ul cu ciocolata alba si caise


200 grame biscuiti digestivi
50 grame unt topit
7 caise
2 foi de gelatina
300 grame ciocolata alba
300 ml smantana
250 grame crema de branza
85 grame zahar
20 grame zahar pudra.

Cum se prepara cheesecake-ul cu ciocolata alba si caise

Zdrobeste bine biscuitii digestivi pana obtii un pesmet fin. Amesteca pesmetul cu unt si preseaza intr-o tava rotunda. Da la frigider pana preparari umplutura.

Taie 3 caise in cubulete si aseaza-le pe fundul tavii si lasa la rece. Intr-un bol cu apa rece lasa la inmuiat foile de gelatina. Toaca ciocolata alba si topeste la bain marie cu 100 ml smantana. Scurge gelatina de apa si adaug-o in amestecul de ciocolata.

Lasa pe foc pana cand se dizolva total. Intr-un bol separat amesteca bine restul de smantana si incorporeaza in amestecul cu ciocolata. Toarna amestecul in tava si da la rece pentru peste noapte.

Taie restul de caise in sferturi si aseaza-le peste cheesecake. Presara zaharul pudra.

Cum se serveste cheesecake-ul cu ciocolata alba si caise

Cheesecake-ul cu ciocolata alba si caise se serveste rece.
 

  •   2012-06-19
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.