Cheesecake -ul cu cirese este un desert usor si racoros, potrivit pentru momentele in care ai invitati la masa prieteni apropiati. Se prepara repede si poate fi depozitat la rece cateva ore. Se serveste cu sos de cirese.
Ingrediente pentru cheesecake-ul cu cirese
- 250 grame branza
- 150 grame zahar
- 3 oua
- 5 ml extract de vanilie
- 300 grame biscuiti digestivi
- 500 grame cirese
- 250 grame zahar pentru sosul de cirese.
Cum se prepara cheesecake-ul cu cirese
Intr-un bol amesteca branza cu zaharul si ouale. Amesteca bine pana obtii o crema omogena. Adauga apoi si vanilia si amesteca.
Zbrobeste biscuitii digestiivi, pana obtii o faina grunjoasa. Unge o tava cu unt si preseaza faina din biscuiti. Toarna peste biscutii crema de branza.
Da tava la cuptor pentru 40 de minute. Scoate prajitura del a cuptor si lasa sa se raceasca.
Intr-o cratita, la foc potrivita, amesteca ciresele fara samburi cu zaharul. Lasa pe foc 15 - 20 de minute, amestecand continuu. Lasa apoi sa se raceasca complet.
Cum se serveste cheseecake-ul cu cirese
Cheesecake-ul se serveste cu socul de cirese pe deasupra.