Deserturi

#cheesecake de toamna #cheesecake cu dovleac # retete de toamna #cheesecake

Cheesecake cu dovleac, o reteta ideala in zilele racoroase de toamna

Toamna este momentul ideal pentru a ne bucura de savoarea dovleacului. Este delicios si numai bun in prajituri. Iata o reteta de cheesecake cu dovleac de care te vei indragosti pe loc.

Ingrediente pentru cheesecake-ul cu dovleac

Pentru crusta

  • 1 si ¼ cana biscuiti graham, tocati marunt
  • 1 lingurita condimente pentru dovleac
  • ¼ cana unt topit

Pentru umplutura

  • 450g crema de brazna foarte fina, la temperatura camerei
  • 2/3 cana zahar brun
  • 2 linguri smantana pentru gatit
  • 1 ou
  • 1 cana piure de dovleac
  • 1/2 lingurita condimente pentru dovleac
  • un praf de sare

Cum se prepara cheesecake-ul cu dovleac

Daca nu au condimente pentru placinta de dovleac le poti prepara dintr-un amestec de 1 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita nucsoara, 1/8 lingurita cuisoare si 1/4 lingurita ghimbir.

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Pregateste o forma de tort cu fund detasabil, pe care sa o ungi foarte bine cu unt, pentru a evita ca desertul sa se lipeasca.

Intr-un bol incapator sau in robotul de bucatarie adauga biscuitii, condimentele pentru dovleac si untul topit. Amesteca totul foarte bine, pana obtii o compozitie sfaramicioasa. Adauga apoi compozitia in tava si intinde-o intr-un strat uniform. Preseaza apoi crusta cu ajutorul unui pahar. Adauga totul la frigider timp de 10 minute.

Intre timp pregateste umplutura. Adauga crema de branza intr-un bol pentru mixer si adauga peste aceasta sarea, 1/3 cana zahar si smantana pentru gatit. Mixeaza totul foarte bine pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga apoi oul si continua sa mixezi.

Din compozitia obtinuta, pastreaza 2/3 de cana.

In restul compozitiei adauga piureul de dovleac, restul de zahar si condimentele. Mixeaza totul foarte bine pana ontii o compozitie omogena.

Adauga compozitia in tava, peste blat. Deasupra picura cate putin din compozitia pastrata si creeaza modele cu ajutorul unei scobitori sau a furculitei.

Coace cheesecake-ul timp de 25 de minute. Nu te speria daca centrul acestuia pare nefacut. Cand se va raci, crema se va intari.

Cum se serveste cheesecake-ul cu dovleac

Lasa cheesecake-ul sa se raceasca la temperatura camerei apoi adauga-l in frigider pana cand se raceste complet. Taie-l felii. Il poti servi cu o lingura de frisca alaturi.

Sursa foto: foodnetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului