Ingrediente pentru cheesecake-ul cu dovleac
Pentru crusta
- 1 si ¼ cana biscuiti graham, tocati marunt
- 1 lingurita condimente pentru dovleac
- ¼ cana unt topit
Pentru umplutura
- 450g crema de brazna foarte fina, la temperatura camerei
- 2/3 cana zahar brun
- 2 linguri smantana pentru gatit
- 1 ou
- 1 cana piure de dovleac
- 1/2 lingurita condimente pentru dovleac
- un praf de sare
Cum se prepara cheesecake-ul cu dovleac
Daca nu au condimente pentru placinta de dovleac le poti prepara dintr-un amestec de 1 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita nucsoara, 1/8 lingurita cuisoare si 1/4 lingurita ghimbir.
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Pregateste o forma de tort cu fund detasabil, pe care sa o ungi foarte bine cu unt, pentru a evita ca desertul sa se lipeasca.
Intr-un bol incapator sau in robotul de bucatarie adauga biscuitii, condimentele pentru dovleac si untul topit. Amesteca totul foarte bine, pana obtii o compozitie sfaramicioasa. Adauga apoi compozitia in tava si intinde-o intr-un strat uniform. Preseaza apoi crusta cu ajutorul unui pahar. Adauga totul la frigider timp de 10 minute.
Intre timp pregateste umplutura. Adauga crema de branza intr-un bol pentru mixer si adauga peste aceasta sarea, 1/3 cana zahar si smantana pentru gatit. Mixeaza totul foarte bine pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga apoi oul si continua sa mixezi.
Din compozitia obtinuta, pastreaza 2/3 de cana.
In restul compozitiei adauga piureul de dovleac, restul de zahar si condimentele. Mixeaza totul foarte bine pana ontii o compozitie omogena.
Adauga compozitia in tava, peste blat. Deasupra picura cate putin din compozitia pastrata si creeaza modele cu ajutorul unei scobitori sau a furculitei.
Coace cheesecake-ul timp de 25 de minute. Nu te speria daca centrul acestuia pare nefacut. Cand se va raci, crema se va intari.
Cum se serveste cheesecake-ul cu dovleac
Lasa cheesecake-ul sa se raceasca la temperatura camerei apoi adauga-l in frigider pana cand se raceste complet. Taie-l felii. Il poti servi cu o lingura de frisca alaturi.
Sursa foto: foodnetwork.com