Deserturi

#cheesecake #retete #prajituri #lamaie #deserturi #ricotta #cheesecake cu ricotta

Cheesecake cu ricotta si lamaie

Cheesecake-ul cu ricotta si lamaie este delicat, cu un gust dulce - acrisor senzational. Este ideal pentru evenimentele festive.

Ingrediente pentru cheesecake-ul cu ricotta si lamaie


200 grame biscuiti digestivi
40 grame unt
4 lamai
250 grame zahar
50 grame amidon
300 grame crema de branza
300 grame branza ricotta
4 oua
400 grame smantana
10 ml extract de vanilie.

Cum se prepara cheesecake-ul cu ricotta si lamaie

Incinge cuptorul la 200 de grade. Tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt. Intr-un blender mixeaza bine biscuitii cu untul. Cand are aspectul de nisip umed, transfera biscuitii in tava si preseaza bine. Da tava la cuptor pentru 10 minute.

Rade coaja si stoarce zeama de la doua lamai. Intr-un bol, amesteca zaharul cu amidonul. In alt bol amesteca crema de branza cu ricotta. Adauga treptat zaharul si amesteca bine cu un mixer.

Adauga apoi pe rand ouale, smantana, vanilia, coaja si zeama de lamaie. Toarna toata compozitia peste crusta de biscuiti si da la cuptor petu o ora. Stinge apoi focul si mai lasa cheesecakeul inca o ora in cuptor.

Da apoi la frigider peste noapte. Din lamaile ramase, taie felii subtiri si decoreaza cheesecake-ul.

Cum se serveste cheesecake-ul cu ricotta si lamaie

Cheesecake-ul cu ricotta si lamaie se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete