Cheesecake-ul cu rubarba are o consistenta cremoasa, cu un bat crocant si aromat. Rubarba crocanta si acrisoara se potriveste foarte bine cu crema de branza dulce si aromata. Acest cheesecake este potrivit pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce, insa il poti servi si la ocazii festive.

Ingrediente pentru cheesecake-ul cu rubarba
 

  • 135 grame faina
  • 270 grame zahar
  • 100 grame unt
  • 600 grame rubarba taiata in cubulete
  • 230 grame crema de branza
  • 2 oua
  • 200 grame smantana
  • 10 ml extract de vanilie .
     

Cum se prepara cheesecake-ul cu rubarba
 

Incinge cuptorul la 190 de grade. Intr-un bol amesteca o cana de faina cu 50 grame zahar si 100 grame unt. Amesteca bine pana obtii un pesmet . Aseaza apoi acest pesmet intr-o tava. Preseaza bine. In alt bol amesteca rubarba cu 100 grame zahar si o lingura de faina.

Toarna aceasta compozitie peste crusta din tava. Da apoi tava la cuptor pentru 15 minute. Dupa 15 minute scoate tava din cuptor si lasa sa se raceasca. Intr-un bol amesteca crema de branza cu 100 grame zahar. Amesteca bine pana obtii o crema fina.

Adauga apoi si ouale, pe rand. Toarna aceasta compozitie peste rubarba din tava.

Da tava la cuptor pentru 30 de minute. In alt bol amesteca smantana cu 20 grame zahar si vanilia. Amesteca bine.

Toarna apoi aceasta compozitie peste cheesecake cat timp este inca fierbinte.
 

Cum se serveste cheesecake-ul cu rubarba
 

Cheesecake-ul cu rubarba se serveste ca atare.

  •   2011-06-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii