Cheesecake-ul cu struguri in caramel de vin este o prajitura delicioasa, potrivita pentru ocaziile festive. Se serveste ca atare, sau cu dulce de leche.
Ingrediente pentru cheesecake cu struguri in caramel de vin
- 165 grame zahar
- 1 kg branza ricotta
- 10 ml extract de vanilie
- 4 oua
- 35 grame faina
- 60 ml smantana lichida
- 20 grame coaja de portocala confiata
- coaja rasa de la o portocala
- 40 grame ciocolata neagra.
Pentru caramelul de vin:
- 110 grame zahar
- 500 grame
- 10 grame rozmarin
- 60 ml vin rosu
-
20 grame muguri de pin .
Cum se prepara cheesecake-ul cu struguri in caramel de vin
Incinge cuptorul la 160 de grade. Intr-un bol amesteca zaharul cu ricotta. Adauga vanilia, ouale si faina. Adauga apoi restul de ingrediente. Toarna compozitia intr-o tava si da la cuptor pentru o ora. Lasa apoi sa se raceasca in cuptor timp de 15 minute.
Pentru strugurii in caramel de vin, amesteca pe foc zaharul cu 200 ml apa. Lasa pe foc pana cand zaharul se dizolva complet. Mai lasa pe foc pana formeaza un caramel.
Adauga apoi strugurii, rozmarinul si vinul. Amesteca bine. Strecoara apoi strugurii de lichid si lasa sa se raceasca.
Cum se serveste cheesecake-ul cu struguri in caramel de vin
Orneaza cheesecake-ul cu struguri si muguri de pin. Deasupra toana caramelul de vin.