Claufotis cu cirese este prajitura perfecta pentru zilele calduroase de vara. Este usora si poate fi savurata rece, de la frigider, pentru a te racori in zilele caniculare. Iata cat de usor se prepara.

Ingrediente pentru clafoutis cu cirese

  • 600 g cirese
  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • 125 g faina
  • 250 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4-5 picaturi esenta de vanilie
  • 60 g unt
  • un praf de sare
  • un plic de zahar vanilat

Cum se prepara clafoutis cu cirese

Spala ciresele bine si scoate-le samburii. Le poti lasa si cu samburi daca doresti. Acestia ii vor da o aroma mai intensa de cirese.

Unge o tava rotunda, din ceramica, cu putin unt si adauga ciresele in aceasta.

Intr-un vas incapator adauga ouale si laptele si bate-le bine cu mizerul, pana la omogenizare. Adauga faina, zaharul vanilat, coaja de lamaie si esenta de vanilie. La final adauga si untul topit, si racit la temperatura camerei, impreuna cu un praf de sare. Continua sa mixezi pana obtii o compozitie omogena.

Toarna compozitia obtinuta peste cirese. Coace prajitura timp de 25-30 de minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius.

Cum se serveste clafoutis cu cirese

Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia. Serveste feliile de clafoutis, presarate cu zahar pe deasupra. Poti servi alaturi o cupa de inghetata de vanilie sau de cirese.

Sursa foto: levanacooks.com

  •   2017-06-19
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.