Clafoutis cu prune este un desert usor de preparat, gustos si ideal pentru momentele cand ai invitati. Este un desert potrivit pentru zilele racoroase de toamna.


Ingrediente pentru clafoutis cu prune

 

  • 20 grame unt
  • 600 grame prune taiate pe jumatate
  • 55 grame faina
  • 1 praf de sare
  • 55 grame zahar
  • 3 oua batute
  • 300 ml lapte
  • 10 ml ulei
  • 5 ml extract de vanilie
  • 20 grame zahar pudra
  • 3 grame scortisoara


Cum se prepara clafoutis cu prune


Incinge cuptorul la 180 de grade. Unge cu unt o tava. Adauga jumatatile de prune. Intr-un bol amesteca faina cu sarea si zaharul.

In alt bol amesteca ouale cu laptele, uleiul si vanilia. Toarna apoi treptat peste faina si amesteca continuu. Amesteca pana cand obtii consistenta unei creme.

Toarna aluatul peste prune si da tava la cuptor pentru 40 de minute. Cand este gata scoate de la cuptor si presara cu amestecul format din zaharul pudra si scortisoara.


Cum se serveste clafoutis cu prune


Clafoutis cu prune se serveste cu smantana, crema de vanilie sau inghetata.

  •   2012-10-08
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.