Deserturi

#prajitura visine #clafoutis # retete prajituri #prajitura

Clafoutis cu visine, o prajitura racoroasa de vara

Clafoutis este o prajitura simpla si usor de preparat. Este o prajitura racoritoare, perfecta pentru lunile calduroase de vara.

 

Ingrediente pentru clafoutis cu visine

  • 400g visine
  • 130g faina
  • 240ml lapte
  • 150g zahar
  • 4 oua
  • 50g unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de vanilie
  • scortisoara (optional)
  • ½ lingurita sare

Cum se prepara clafoutis cu visine

Spala bine visinele si indeparteaza-le coditele si samburii.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180oC.

Topeste untul si lasa-l sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Intr-un bol pentru mixer adauga ouale, sarea si zaharul. Amesteca bine pana se topeste zaharul apoi adauga treptat faina. Incorporeaza untul topit, laptele, coaja de portocala si esenta de vanilie. Daca doresti adauga si scortisoara dupa gust.

Asaza visinele in tava apoi toarna compozitia obtinuta peste ele. Coace prajitura timp de 40-45 de minute. Prajitura se va umfla in timpul coacerii insa isi va reduce semnificativ volumul dupa ce este scoasa din cuptor.

Cum se serveste clafoutis cu visine

Clafoutis cu visine poate fi servita atat calda cat si rece. Merge de minune alaturi de o cupa de inghetata sau o limonada rece.

Sursa foto: cookingformark.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare