Deserturi

#clatite #lapte #banane #oua #desert #deserturi

Clatite cu banane

Clatitele cu banane sunt ideale pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce si aromat, in special in diminetile tarzii de weekend . Se servesc la micul dejun, cu smantana si o cana de cafea sau ceai.

Ingrediente pentru clatitele cu banane

  • 3 oua
  • 115 grame faina
  • praf de copt
  • 140 ml lapte
  • sare
  • 40 grame unt
  • 30 grame zahar
  • 4 banane
  • smantana pentru servit.
     

Cum se prepara clatitele cu banane
 

Separa ouale. Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt, laptele si galbenusurile pana obtii un aluat cremos.

In alt bol amesteca albusurile cu putina sare. Incorporeaza apoi albusurile spuma cu aluatul.

Incinge o tigaie si toarna putin din aluat. Lasa alutul pe foc pana cand isi schimba culoarea si devine ferm. Cu o spatul intoarce clatita si pe partea cealalta si mai lasa pe foc cateva minute. Repeta operatiunea pana termini aluatul.

Intr-o cratita topeste untul cu zahar pana obtii un caramel . Curata bananele si taie-le pe jumatate, pe lungime . Adauga bananele in cratita cu sosul caramel si mai lasa pe foc cateva minute.
 

Cum servesc clatitele cu banane
 

Pe fiecare clatita aseaza cate o jumatate de banana caramelizata si putin sos caramel. Deasupra orneaza cu putin smantana.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare