Deserturi

#desert #clatite #culinar #reteta #inghetata

Clatite cu inghetata

Clatitele cu inghetata sunt un deliciu chiar si pentru cel mai pretentios gurmand . Ele pot fi servite la orice eveniment, mai ales pentru ca pot fi  aranjate in forme spectaculoase.

 

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 500 gr inghetata
  • topping de ciocolata (sau fructe)
  • 1 litru de lapte
  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 5 linguri de zahar
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de sare
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Cateva linguri de ulei.

Cum se prepara:

  • Laptele se pune intr-un bol mare de plastic, dupa care se adauga, rand pe rand, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara, esenta de rom, sarea, ouale si 3 linguri de ulei. Se amesteca bine cu mixerul, iar apoi se toarna in ploaie faina in timp ce se amesteca in mod continuu.
  • Se incinge o tigaie intinsa, se unge cu putin ulei, dupa care se toarna cate un polonic din compozitia formata si se coace pe ambele parti.
  • Cand clatitele sunt gata, se lasa aproximativ 10 minute la racit, dupa care se umple fiecare cu inghetata (aproximatov o lingura – dar se poate pune mai mult sau mai putin in functie de preferinte ).
  • Se aseaza clatitele pe o farfurie, iar apoi se orneaza cu topping.
  • Platoul se poate infrumuseta cu cateva frunze de menta, doua – trei fructe mici (cirese, capsune etc) sau cu o alta cupa de inghetata.
  •   2009-09-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii