Deserturi

#clatite aromate #clatite cu mere #desert #clatite

Clatite cu mere si scortisoara, desertul ideal iarna

Clatitele cu mere si scortisoara sunt ideale in zilele friguroase de iarna. Iti rasfata din plin papilele gustative si iti vor reda rapid cheful de viata. In plus, sunt usor de preparat.

Ingrediente pentru clatitele cu mere si scortisoara

  • 170 g faina
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 plic zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 ou
  • 240 ml lapte
  • 1 mar mare ras

Cum se prepara clatitele cu mere si scortisoara

Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul, zaharul vanilinat, sarea, praful de copt, scortisoara si nucsoara si amestea totul foarte bine.

Intr-un alt bol adauga oul si bate-l bine, apoi incorporeaza laptele. Peste aceasta compozitie adauga treptat, ingredientele uscate amestecand foarte bine. La final incorporeaza marul ras.

Intr-o tigaie speciala adauga putin unt sau ulei si cand s-a incins adauga clatitele. Formeaza clatite mici, mai groase decat cele normale, dar mai suptiri decat cele americane. Prajeste-le pe ambele parti pana se rumenesc.

Scoate-le pe o farfurie si lasa-le sa se raceasca. Le poti pudra cu zahar si scortisoara sau le poti servi alaturi de toppingul preferat, ori ca atare.

Sursa foto: foodrenegade.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare