Clatitele cu portocale sunt un preparat potrivit pentru desert, dar pot fi facute si intr-o dimineata de duminica, la micul dejun, cand vrei sa mananci ceva delicios.
 

Ingrediente pentru clatite cu portocale
 

  • 2 portocale
  • 50 gr unt
  • 1/3 cana zahar praf
  • 400 grame clatite
  • 3/4 cana suc de portocale .
     

Cum se prepara clatitele cu portocale
 

Rade coaja de portocala . Inlatura restul de coaja si de invelis alb, apoi desfa portocala . Pune intr-o tigaie unt si zahar si lasa tigaia pe foc 3 minute, pana cand obtii un sos. Adauga coaja si sucul de portocala si lasa sa fiarba cam 1 minut. Adauga apoi bucatile de portocala in tigaie.

Impatureste clatitele astfel incat sa obtii triunghiuri si aseaza-le in tigaie, peste sosul de portocale. Cu ajutorul unei linguri, toarna sos si pe deasupra lor, pentru a se imbiba bine. Lasa clatitele sa fiarba cam 2 minute, apoi scoatele pe farfurii .
 

Cum se servesc clatitele cu portocale
 

Se servesc calde, cu sos.

  •   2011-08-11
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.