Clatitele cu portocale sunt un preparat potrivit pentru desert, dar pot fi facute si intr-o dimineata de duminica, la micul dejun, cand vrei sa mananci ceva delicios.
Ingrediente pentru clatite cu portocale
- 2 portocale
- 50 gr unt
- 1/3 cana zahar praf
- 400 grame clatite
-
3/4 cana suc de portocale .
Cum se prepara clatitele cu portocale
Rade coaja de portocala . Inlatura restul de coaja si de invelis alb, apoi desfa portocala . Pune intr-o tigaie unt si zahar si lasa tigaia pe foc 3 minute, pana cand obtii un sos. Adauga coaja si sucul de portocala si lasa sa fiarba cam 1 minut. Adauga apoi bucatile de portocala in tigaie.
Impatureste clatitele astfel incat sa obtii triunghiuri si aseaza-le in tigaie, peste sosul de portocale. Cu ajutorul unei linguri, toarna sos si pe deasupra lor, pentru a se imbiba bine. Lasa clatitele sa fiarba cam 2 minute, apoi scoatele pe farfurii .
Cum se servesc clatitele cu portocale
Se servesc calde, cu sos.