Deserturi

#reteta #culinar #desert

Coltunasi dulci cu branza

Cunoscuti si sub numele de chiroste moldovenesti, coltunasii sunt o gustare delicioasa, formata din crema dulce de branza in aluat fiert.

 

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 300 gr faina
  • 4 oua
  • 400 gr branza de vaci
  • 4 - 5 linguri de zahar
  • 1 praf zahar vanilat
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • Putina coaja de lamaie rasa
  • ½  lingurita de sare.

Cum se prepara:

  • Intr-un bol mare se toarna doua oua si un praf de sare, dupa care se amesteca bine.
  • Se toarna faina in ploaie si se amesteca cu grija pana cand coca devine consistenta, suficient de tare pentru a se intinde cu usurinta, fara sa se lipeasca. Se taie apoi in forma de patrat (cu laturile de aproximativ 20 cm) sau romb.
  • Branza de vaci se farama si se amesteca pana la omogenizare cu zaharul, cele doua oua, praful de zahar vanilat, esenta de rom si cu coaja de lamaie.
  • Din amestecul format, se adauga cate o lingura in fiecare patrat de aluat, dupa care se indoaie in forma de triunghi si se lipesc bine cu ajutorul degetelor sau a unei furculite.
  • Coltunasii se pun la fiert in apa cu un praf de sare si se iau atunci cand acestia se ridica la suprafata apei. Se scurg bine si se trec rapid pe sub un jet de apa rece.

Cum se servesc:

  • Coltunasii se presoara cu putin zahar vanilat si se servesc usor calduti.
  •   2009-09-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii