Cozonacul cu fumat si potrivit pentru sarbatoarea pascala.
Ingrediente pentru cozonac cu scortisoara
- ½ cana unt
- 2 1/3 cani zahar
- 4 oua
- 1 cana lapte
- 2 lingurite extract de vanilie
- 3 cani faina
- 3 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
-
2 linguri scortisoara macinata
Cum se prepara cozonacul cu scortisoara
Pune peste unt 2 cani de zahar si amesteca, astfel incat sa obtii o pasta. Adauga apoi cate un ou, batand bine, sa se combine.
Amesteca laptele cu extractul de vanilie.
Intr-un alt castron, pune faina, praful de copt si sarea. Amesteca compozitiile treptat, pentru a se omogeniza. Adauga apoi restul de zahar amestecat cu scortisoara. Toarna apoi intr-o tava unsa si tapetata bine si da-o la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru o ora si un sfert.
Cum se serveste cozonacul cu scortisoara
Se serveste dupa ce a ajuns la temperatura camerei.