Deserturi

#retete paste #retete cozonac #unt #scortisoara

Cozonac cu scortisoara

Cozonacul cu fumat si potrivit pentru sarbatoarea pascala.

Ingrediente pentru cozonac cu scortisoara
 

  • ½ cana unt
  • 2 1/3 cani zahar
  • 4 oua
  • 1 cana lapte
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 3 cani faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri scortisoara macinata
     

Cum se prepara cozonacul cu scortisoara
 

Pune peste unt 2 cani de zahar si amesteca, astfel incat sa obtii o pasta. Adauga apoi cate un ou, batand bine, sa se combine.
Amesteca laptele cu extractul de vanilie.

Intr-un alt castron, pune faina, praful de copt si sarea. Amesteca compozitiile treptat, pentru a se omogeniza. Adauga apoi restul de zahar amestecat cu scortisoara. Toarna apoi intr-o tava unsa si tapetata bine si da-o la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru o ora si un sfert.
 

Cum se serveste cozonacul cu scortisoara
 

Se serveste dupa ce a ajuns la temperatura camerei.

  •   2011-04-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii