Crema de castane este un desert simplu, care poate fi servit rece, de la frigider. Crema de castane poate i folosita si in diverse retete, cum ar fi ruladele sau torturile.

Ingrediente crema de castane

500 g piure de castane

5 linguri unt gras

150 ml cafea espresso

1 lingurita zahar vanilat

200 ml frisca lichida

piscoturi (optional)

Cum se prepara crema de castane

Amesteca piureul de castane cu cafeaua.

Lasa untul la temperatura camerei, apoi mixeaza-l cu zaharul vanilat, pana obtii o compozitie aerata.

Amesteca compozitia de castane cu cea de unt, apoi crema obtinuta o imparti in cupe individuale.

Pune cupele la rece, minim doua ore.

Mixeaza frisca lichida, pana ajungi la compozitia dorita si pune-o peste crema de castane.

Cum se serveste crema de castane

Serveste crema de castane ornata cu frisca si piscoturi.

Foto:journeyofanitaliancook.com

 

  •   2012-08-31
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii