Pentru ca vara se apropie cu pasi repezi, multe gospodine vor renunta sa mai foloseasca cuptorul atunci cand gatesc, dar nu inseamna ca cei dragi nu se vor mai bucura de deserturi delicioase.
Ingrediente pentru crema rece cu krantz de migdale
Pentru crema
1/2 ml lapte
4 galbenusuri
80 g zahar
25 g faina alba
1 lingura amidon
Pentru krantz
120 g zahar
4 linguri apa
120 g migdale
Cum se prepara crema rece cu krantz de migdale
Pune migdalele intr-o tava si caoce-le cateva minute (nu mai mult de 5 minute).
Caramelizeaza zaharul cu apa, adauga migdalele prajite si toarna totul pe o bucata de hartie de copt. Niveleaza krantz-ul cu o spatula si lasa-l la racit.
Pregateste intre timp crema. Freaca galbenusurile cu zaharul, adauga faina si amidonul, apoi toarna laptele fierbinte in fir subtire, amestecand continuu cu un tel. Pune vasul cu crema pe foc si lasa totul sa fiarba, pana cand se ingroasa, dar nu te opri din amestecat.
Toarna crema intr-un castron si las-o sa se raceasca, apoi, cand a ajuns la temperatura camerei, pune-o in cupe si da-le la frigider.
Toaca krantz-ul si decoreaza cupele.
Cum se serveste crema rece cu krantz
Decoreaza cupele cu krantz chiar inainte de a servi acest desert.
Foto : thelunacafe.com