Deserturi

#creme #retete #deserturi #krantz de migdale # migndale

Crema rece cu krantz de migdale

Pentru ca vara se apropie cu pasi repezi, multe gospodine vor renunta sa mai foloseasca cuptorul atunci cand gatesc, dar nu inseamna ca cei dragi nu se vor mai bucura de deserturi delicioase.

Ingrediente pentru crema rece cu krantz de migdale

Pentru crema

1/2 ml lapte

4 galbenusuri

80 g zahar

25 g faina alba

1 lingura amidon

Pentru krantz

120 g zahar

4 linguri apa

120 g migdale

Cum se prepara crema rece cu krantz de migdale

Pune migdalele intr-o tava si caoce-le cateva minute (nu mai mult de 5 minute).

Caramelizeaza zaharul cu apa, adauga migdalele prajite si toarna totul pe o bucata de hartie de copt. Niveleaza krantz-ul cu o spatula si lasa-l la racit.

Pregateste intre timp crema. Freaca galbenusurile cu zaharul, adauga faina si amidonul, apoi toarna laptele fierbinte in fir subtire, amestecand continuu cu un tel. Pune vasul cu crema pe foc si lasa totul sa fiarba, pana cand se ingroasa, dar nu te opri din amestecat.

Toarna crema intr-un castron si las-o sa se raceasca, apoi, cand a ajuns la temperatura camerei, pune-o in cupe si da-le la frigider.

Toaca krantz-ul si decoreaza cupele.

Cum se serveste crema rece cu krantz

Decoreaza cupele cu krantz chiar inainte de a servi acest desert.

Foto : thelunacafe.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete