Creme brulee cu avocado este un desert surprinzator, care are o aroma speciala si o culoare deosebita datorita fructului exotic folosit in reteta.


Ingrediente pentru creme brulee cu avocado

200 ml lapte condensat

1 fruct avocado

2 lingurite suc de lamaie

50 g zahar tos


Cum se prepara creme brulee cu avocado

Curata fructul de avocado de coaja, apoi taie-l marunt si stropeste-l cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Mixeaza bucatile de avocado cu ajutorul unui blender, astfel incat sa obtii o pasta fina si cremoasa.

Amesteca pasta de avocado cu laptele condensat, apoi toarna totul in vase mici termorezistente. Asaza aceste vase intr-o tava cu apa (ca sa stea la bain marie) si da totul la cuptor, circa 30 de minute.

Scoate desertul din tava, presara zahar tos deasupra, apoi rumeneste-l usor, cu ajutorul unui arzator special de bucatarie.


Cum se serveste creme brulee cu avocado

Serveste desertul dupa ce a stat la frigider cel putin doua ore.

Sursa foto: foodrepublic.com

 

  •   2013-01-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii