Creme brulee cu avocado este un desert surprinzator, care are o aroma speciala si o culoare deosebita datorita fructului exotic folosit in reteta.
Ingrediente pentru creme brulee cu avocado
200 ml lapte condensat
1 fruct avocado
2 lingurite suc de lamaie
50 g zahar tos
Cum se prepara creme brulee cu avocado
Curata fructul de avocado de coaja, apoi taie-l marunt si stropeste-l cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Mixeaza bucatile de avocado cu ajutorul unui blender, astfel incat sa obtii o pasta fina si cremoasa.
Amesteca pasta de avocado cu laptele condensat, apoi toarna totul in vase mici termorezistente. Asaza aceste vase intr-o tava cu apa (ca sa stea la bain marie) si da totul la cuptor, circa 30 de minute.
Scoate desertul din tava, presara zahar tos deasupra, apoi rumeneste-l usor, cu ajutorul unui arzator special de bucatarie.
Cum se serveste creme brulee cu avocado
Serveste desertul dupa ce a stat la frigider cel putin doua ore.
Sursa foto: foodrepublic.com